Prostějov zazářil v celorepublikovém výzkumu Město pro byznys 2018

Prostějov se výborně podnikatelsky rozvíjí, což mu zajistilo vítězství v celorepublikovém srovnání výsledků výzkumu Město pro byznys. Na finálových stupních vítězů ho následují stříbrný Humpolec a bronzové Brno. Výzkum již jedenáctým rokem hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy ve všech obcích s rozšířenou působností v České republice.

Číst dál...

Vodárny hledají stále nové možnosti spolupráce

Zástupci vodárenských společností východních Čech navázali na předchozí spolupráci a spolu s primátorem Hradce Králové a starostou Náchoda se v pátek setkali, aby diskutovali o dalších možnostech. Vodovody a kanalizace Hradec Králové, Vodovody a kanalizace Chrudim, Vodovody a kanalizace Náchod, Vodovody a kanalizace Pardubice, Královéhradecká provozní a Vodárenská společnost Chrudim tentokrát zejména hodnotily nastavenou spolupráci a debatovaly nad možnými dalšími oblastmi.

Číst dál...

Naplněnost zemědělských škol v kraji je nadprůměrná. Pomáhají investice a moderní obory

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a radní pro oblast zemědělství, životního prostředí a venkova Václav Kroutil jednali s prezidentem Agrární komory České republiky Zdeňkem Jandejskem. Pardubický kraj s Agrární komorou spolupracuje dlouhodobě, již v roce 2012 obě strany podepsaly memorandum o vzájemné spolupráci. Hlavním tématem společného jednání byla tentokrát problematika zemědělského školství. Zástupci kraje prezentovali investiční a rozvojové aktivity včetně snahy úzce provázat zemědělské podniky a školy pro zajištění dlouhodobé praktické výuky přímo ve výrobě.

Číst dál...

Rekonstrukce za více než 110 milionů korun vrátí slatiňanskému zámku jeho původní ráz

V rámci čtvrteční cesty po regionu navštívil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický Státní zámek Slatiňany. Ten v současné době prochází rozsáhlou rekonstrukcí za 112 milionů korun, na kterou v rámci Integrovaného operačního programu přispěla také Evropská unie. Zámek patří se svými 30 tisíci návštěvníky ročně mezi nejnavštěvovanější památky v regionu.

Číst dál...

Nedaleko Vysokého Mýta vzniká zoo. Děti se zde naučí, jak se starat o životní prostředí

Zoologická zahrada v Pardubickém kraji? Již brzy může být toto spojení pravdivé. Nedaleko Vysokého Mýta na rozhraní obcí Hrušová a Voštice vzniká kromě zahradnického centra také projekt Hartecká stezka, která v současné době představuje návštěvníkům téměř 50 druhů zvířat, včetně řady druhů v přírodě ohrožených. Se záměry na další rozvoj oblasti se v rámci cesty po regionu seznámil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Číst dál...

Návštěva vietnamského velvyslance otevřela možnosti spolupráce

Velvyslanec Vietnamské republiky Ho Minh Tuan se ve středu dopoledne na své první oficiální návštěvě Pardubického kraje setkal s hejtmanem Martinem Netolickým a radním pro oblast zemědělství, životního prostředí a venkova Václavem Kroutilem. Společně hovořili především o možné spolupráci kraje a vybrané oblasti, postavení vietnamské komunity v regionu či možnosti výměny pracovníků.

Číst dál...

REKLAMA