Vyškov od září spustí službu Senior taxi. Za 20 korun

Na městský úřad, k praktickému lékaři nebo třeba na hřbitov. A to za jednotný poplatek 20 korun za jednu jízdu. Vyškov spouští cenově a časově dostupnou přepravu seniorů a lidí se zhoršenou pohyblivostí. Služba Senior taxi odstartuje v pondělí 3. září.

Číst dál...

Město Vyškov udělí čestná občanství po deseti letech

Bývalý starosta Kamil Král, jeho kolega bývalý místostarosta Břetislav Gregor a někdejší přednosta Okresního úřadu ve Vyškově Pavel Vašíček. Trojice mužů, kterým na podzim současný starosta Karel Goldemund udělí Čestné občanství města Vyškova. 

Číst dál...

Vedení Vyškova poděkovalo basketbalovým žáčkům

Oranžový míč a snaha dostat jich do obroučky koše víc než soupeř. Populární míčový sport má solidní základnu také ve Vyškově a s ní spojenou řadu úspěchů. Starosta Karel Goldemund ve čtvrtek 28. června osobně poděkoval za vzornou reprezentaci města mladým basketbalistům. 

Číst dál...

Práce na zimním stadionu slibně pokračují

Další výrazný posun hlásí stavební firma, pod jejímž vedením ve Vyškově vzniká největší letošní investice města. Na konci srpna byla vlastní hala vyškovského zimního stadionu vizuálně hotová. Zvnějšku i zvnitřku. Dělníci pokračují se zázemím a montážemi technologií.

Číst dál...

Téměř polovina obcí nemá dostatečně kvalifikovaného GDPR pověřence. Každá desátá nemá žádného

Více než 45 % českých obcí má ve funkci pověřence pro ochranu osobních údajů osobu (tzv. DPO) která není k jejímu výkonu vhodně kvalifikována. Vyplývá to z odborného odhadu mezinárodní poradenské společnosti BDO, která poukazuje na povinnost kvalifikovaného DPO, jež vyplývá z téměř rok účinné legislativy známé jako GDPR. V případě chyby pověřence přitom hrozí v krajní situaci i trestní stíhání. Zatímco velká města mají zpravidla vše v pořádku, největší pochybení odborníci pozorují u středně velkých a malých obcí. Odborníci z BDO navíc upozorňují, že každá desátá obec dosud nemá pověřence vůbec.

Číst dál...

Katarína Linczényiová pokořila národní rekord

​Katarína Linczényiová, naše ambasadorka a freediverka zvládla náročný ponor do 77 metrů v kategorii FIM a vyhrála tak zlatou medaili na letní Apnea Games v Řecku.

Číst dál...

Veolia Energie ČR bude spolupracovat na platformě pro uhelné regiony

Moravskoslezský kraj se připravuje na přechod k čistší energii a přihlásil se k evropské platformě na podporu rozvoje uhelných regionů. Do přípravy strategie na zmírnění regionálních dopadů odklonu od využívání fosilních paliv se zapojí i Veolia Energie ČR.

Číst dál...

REKLAMA